Gratis frakt

Guide för att lägga in säkerhetskopia från USB-minne

Guide för att lägga in säkerhetskopia

En iPhonesäkerhetskopia kommer i en enda stor fil som inte är läsbar på vanligt sätt utan man måste lägga in filen i iTunes Backup-mapp och sedan återskapa säkerhetskopian på en annan telefon. (Det går även att använda tredjepartsprogram som t.ex. iExplorer men detta är inget som vi ger support på) Detta måste göras på en PC eftersom vi här använder PC för att göra backup och filformatet är då PC-anpassat.

  1. Ladda ner och installera iTunes
  2. Sätt i USB-stickan med säkerhetskopian
  3. Kontrollera att din dator tillåter visning av dolda filer. Hur man gör detta varierar på olika Windows-versioner så du kan antingen googla eller så kan du ringa till oss när du sitter vid datorn så hjälper vi dig.
  4. Öppna mappen C:\Användare\Dittanvändarnamn\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup och flytta säkerhetskopian till den här mappen.
  5. När överföringen är klar startar du iTunes och kopplar in (med din vanliga laddsladd) den telefon du vill lägga in säkerhetskopian på till datorn.
  6. Öppna iTunes och välj “Återskapa från säkerhetskopia”
  7. Du får nu upp en lista på säkerhetskopior och då väljer du den allra nyaste (Det står när den är skapad och då ska det stå dagens datum). Innan du kan påbörja återskapningen kommer du eventuellt att få skriva in Krypteringslösenordet. Detta är inställt från allra första gången du säkerhetskopierar enheten och sedan ligger det kvar på alla framtida säkerhetskopior. Vi sätter inte detta lösenord och kan inte heller få fram eller kringgå det på något sätt
  8. När det är klart kommer du få göra telefonens grundinställningar och du måste även logga in med ditt Apple-ID för att “låsa upp säkerhetskopian”.
  9. Allt klart!

Är det några som helst problem får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig!
PhoneHero

Gå med i vårt nyhetsbrev

Få nyheter, rabattkoder, erbjudanden och mycket mer. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.