Snabba leveranser
Bra priser
trasig-skarm-iphone

Dags att byta din iPhones batteri?

Visst kan det vara frustrerande när batteriet i din iPhone inte håller hela dagen? Som tur är går det utmärkt att byta batteriet i iPhone. Men se till att det blir korrekt utfört av en kunnig reparatör. Vi har både originalbatteri och ersättningsbatterier till de flesta iPhone-modellerna. När du använder din iPhone slits batteriets hälsa med tiden. Efter ca 2 år kan batteriets hälsa börja bli så pass försvagad att du tydligt märker av en sämre batteritid. Problemet med försvagad batterihälsa också visa sig genom att batteriprocenten börjar hoppa fram och tillbaka eller att mobilen oväntat stänger av sig. Du kan själv kontrollera din iPhones batterihälsa genom att gå in på inställningar och sedan batteri. Om det står "service" eller hälsan är under 85% börjar det bli dags att byta.

Du hittar våra serviceverkstäder på Fridhemsplan och Odengatan i Stockholm samt i Göteborg och Malmö.


Därför bör du anlita oss för batteribyte

  • Riktigt bra priser
  • Fri fraktkostnad tur och retur om du behöver skicka in
  • Vi har funnits i 10 år
  • Du behåller din garanti från Apple
  • Välj på drop-in eller tidsbokning i någon av våra serviceverkstäder

Till många modeller har vi både originalbatteri och ersättningsbatteri. Båda batterierna har samma kapacitet men batterierna som är original brukar oftast ha en längre livscykel. Läs mer om våra kvalitesalternativ här

Independent Repair Provider*

*Independent Repair Provider

Vi är Sveriges första och hittils enda oberoende reparatör som har avtal direkt med Apple för inköp av reservdelar. Om du väljer Apple orignal-batteri får du alltid en service som är utförd med Apples egna verktyg, mjukvara och certifierad tekniker. Din garanti på mobilen påverkas inte av att vi byter ditt dåliga batteri med ett nytt som är inköpt från Apple.

Därför är vi så billiga på att byta batteri

Phonehero drivs av ett eget smart IT-system som är fullt integrerat med alla delar av vår verksamhet. Tack vare detta kan vi minimera våra teknikers "knappane på datorn" och istället fokusera på reparationen och dig som kund. Detta gör också att vi vågar pressa priserna mer än de flesta andra reparatörer.

Vi byter batteriet snabbt

Byte av ett dåligt batteri går oftast mycket snabbt hos oss. Vid drop-in kan vi ofta byta batteriet medan du väntar. Vill du vara säker på att du får snabbast möjliga service så är det bra att boka tid. Då utför vi alltid batteribytet direkt. Skickar du in din iPhone för batteribyte tar det ca 2-5 arbetsdagar innan du får den i retur. Vi bjuder på fraktkostnaden!

Förbered din iPhone för batteribyte

Vill du att det ska gå så snabbt som möjligt att laga ditt trasiga batteri? Följ dessa enkla steg så underlättar du servicen:

  • Stäng av "Hitta min iPhone" om du vill byta med original-batteri
  • Ta gärna bort din lösenkod.
  • Se till att din iPhone är laddad.
  • Gör gärna en säkerhetskopia.
Såhär stänger du av "Hitta min iPhone"

Viktigt batterimeddelande

Från iPhone XR och uppåt (även XS, XS Max) kommer du att få ett felmeddelande om du bytt ditt batteri med ett som inte är original. Meddelandet lyder "Kan inte verifiera att iPhone har ett äkta Apple-batteri. Hälsoinformation är inte tillgänglig för detta batteri. " och kommer alltid synas under inställningar. Detta påverkar självklart andrahandsvärdet av din mobil och om du vill slippa detta meddelande måste du välja att byta ditt gamla svaga batteri med ett original hos oss eller en auktoriserad serviceverkstad.

Så skickar du in mobilen till oss

Om du inte har möjlighet att komma in till oss för att byta batteri går det bra att skicka in. Fraktkostnaden tur och retur är inkluderad i priset som du ser i prislistan. Välj din modell och fyll sedan i formuläret för att skicka in ditt batteribyte med post så får du en fraktsedel direkt på mailen.

Kan ni laga garantiärenden?

Nej tyvärr. Om du har ett fel på din iPhone som du misstänker täcks av Apples begränsade garanti ska du vända dig till en auktoriserad serviceverkstad. Byte av batteri täcks oftast inte av garantin. Vi lämnar 6 månader garanti när vi byter batteri.

Du kan få lånemobil

Vi gör allt vi kan för att byte av ditt dåliga batteri ska gå så snabbt som möjligt och därför hoppas vi att du inte kommer behöva en lånemobil. Om du ändå behöver låna en mobil under tiden vi utför servicen så går det självklart bra. Det kostar inget extra!

Kan ni laga andra saker också?

Ja absolut! Klicka på din modell i prislistan för att se samtliga reparationer vi utför på den modellen. Förutom att byta batteri så kan vi byta både baksida och skärm på nästan alla Apples mobiler.


Prislista - byta batteri iPhone

Klicka på grön knapp för att visa servicealternativ

Modell Kvalitet - Pris
iPhone 12 Pro Max Apple original - 899:-
iPhone 12 Pro Apple original - 899:-
iPhone 12 mini Apple original - 899:-
iPhone 12 Apple original - 899:-
iPhone 11 Pro Max Apple original - 899:-
iPhone 11 Pro Apple original - 899:-
iPhone 11 Apple original - 899:-
iPhone XS Max Apple original - 899:-
iPhone XS Apple original - 899:-
Tredjepartstillverkad - 699:-
iPhone XR Apple original - 899:-
Tredjepartstillverkad - 699:-
iPhone X Apple original - 899:-
Tredjepartstillverkad - 699:-
iPhone SE (2:a generationen) Apple original - 599:-
iPhone 8 Plus Apple original - 599:-
Tredjepartstillverkad - 399:-
iPhone 8 Apple original - 599:-
Tredjepartstillverkad - 399:-
iPhone 7 Plus Apple original - 599:-
Tredjepartstillverkad - 399:-
iPhone 7 Apple original - 599:-
Tredjepartstillverkad - 399:-
iPhone 6s Plus Apple original - 550:-
Tredjepartstillverkad - 449:-
iPhone 6s Apple original - 550:-
Tredjepartstillverkad - 399:-
iPhone 6 Plus 399:-
iPhone 6 399:-
iPhone SE 399:-
iPhone 5S 399:-
iPhone 5C 399:-
iPhone 5 399:-
iPhone 4s
iPhone 4

Tips och trix för ditt iPhone-batteri

Att få batteriet att hålla så länge som möjligt är smart för både din plånbok och miljön. Med några enkla knep kan du få batteriets hälsa att försvagas så lite som möjligt. Det finns även en del myter om iPhone-batterier som inte stämmer! Batteriet i iPhone är av typen li-ion och det tål att laddas nästan hur som helst. Med hur som helst så menas alltså att du inte behöver ladda ur batteriet helt innan det fylls på med ny ström. Tvärt om. Den här batteritypen mår faktiskt bra av att inte bli fullständigt urladdat och du kan ladda det när som helst och hur många gånger som helst under dagen utan att det slits. Men tänk på detta - när batteriet laddat fullt så tar ur laddsladden. När din iPhone är fulladdad och lämnas kvar i laddaren sliter det i onödan på batteriet. Du bör även se till att din iPhone inte blir för varm när den laddar. Låt den gärna ligga fritt i vanlig rumstemperatur under hela laddningen och se till att den inte blir övertäckt eller instängd.

Du kan även påverka batteritiden genom hur du använder mobilen. Att ha wifi påslaget och uppkopplat gör att mobilen drar mindre ström än när du behöver kommunicera med mobilmasten. Andra saker du kan göra för att minska batterianvändningen är att minska skärmens ljusstyrka,

Glapp vid laddning av batteri

Då är det absolut vanligaste felet att du har fått smuts i ladduttaget. Lightning-kontakten på iPhone är nämligen mycket tålig och det är ganska ovanligt att den blivit utsliten så den behöver bytas, trots att mobilen är flera år gammal. När du sätter i laddsladden i din iPhone ska den gå hela vägen in och sitta stadigt. Om den inte gör det så har du troligtvis fått in smuts i uttaget. Om du vill kan du (på egen risk) själv rengöra kontakten hemma. Du kan även komma in till oss så rengör vi kontakten åt dig. Det går så snabbt för oss att göra detta att vi inte ens brukar ta betalt för det. Vi rengör med ett smalt spetisgt verktyg. Om du ska göra det själv så var försiktig så du inte råkar böja kontaktbläcken som sitter i "nedre delen" av uttaget.

iPhone blir onormalt varm

Oftast är det inte ett tecken på att batteriet är dåligt. Ett svagt iPhone-batteri resulterar i att mobilen laddar ur snabbt eller stänger av sig oväntat. Att mobilen blir onormalt varm kan tyda på att den drar för mycket ström av någon anledning. Antingen är det någon app eller inställning i mobilen som orsakar detta eller så är det något fel på hårdvaran. Du kan själv se efter hur mycket batterihälsa din iPhone har kvar. Gå in på inställningar och välj sedan batteri. Är hälsan under 85% eller om det står "service brukar dom flesta märka att mobilen inte håller laddning tillräckligt länge och då är det dags att byta. Är du osäker på vad som är problem med din iPhone så är du välkommen in till oss för en kostnadsfri felsökning.

Byta batteri själv - bra eller dålig idé?

Batteriet till iPhone är ganska billigt. Vi säljer batterier till de flesta iPhone-modellerna så du kan byta det själv om du vill. Men vi vill ändå höja varningens finger till dig som har tänkt att göra detta. Att låta oss byta batteriet är inte särskilt mycket dyrare än att göra det själv. Men när vi gör bytet så kan du vara säker på att inget i mobilen går sönder och att alla skruvar sätts tillbaka på rätt plats. Vi byter även alltid mobilens vattentäta packing mellan skärm och baksida. Har du iPhone XR eller nyare går det inte att byta batteri hemma eller hos oauktoriserad reparatör utan att få upp ett permanent felmeddelande i inställningarna om att det sitter ett oäkta batteri i mobilen. Byter du själv batteri finns risk att du råkar ta sönder något i mobilen som i värsta fall inte går att laga. Att låta oss byta batteriet kostar endast några hundringar extra. Se det som en billig försäkring för din iPhone.