Gratis frakt

Circular Electronics Day: Framtiden för Elektronikindustrin

Publicerad 2024-01-18

I en värld där elektroniska enheter blir alltmer centrala i vårt dagliga liv, växer också behovet av att hantera dessa produkter på ett hållbart och miljövänligt sätt. Här kommer konceptet med "Circular Electronics Day" in, en dag dedikerad till att främja och uppmärksamma cirkulär ekonomi inom elektronikindustrin. År 2024 infaller denna dag den 24:e januari och vi är med och sponsrar organisationen Medveten Konsumtion.

Vad är Circular Electronics Day?

Circular Electronics Day är en årlig händelse som syftar till att öka medvetenheten om vikten av en mer hållbar användning av elektronik. Det handlar om att inspirera till återanvändning, reparation och återvinning av elektroniska produkter för att minska avfall och bevara värdefulla resurser. Denna dag samlar företag, konsumenter och beslutsfattare för att diskutera och sprida kunskap om cirkulära strategier inom elektronikbranschen

Varför är Det Viktigt?

Elektronikavfall är ett av de snabbast växande avfallsströmmarna globalt, och det innehåller ofta skadliga ämnen som kan vara skadliga för både människor och miljön. Genom att övergå till en cirkulär modell för elektronik, där produkter designas för att vara mer hållbara, lättare att reparera och återvinna, kan vi minska miljöpåverkan betydligt.

20 - 25 miljoner gamla mobiler i svenskarnas byrålådor

Det är en otrolig siffra. Och en stor del av dessa mobiler skulle kunna användas igen. Genom att sälja mobilen till PhoneHero får du både bra betalt för din gamla mobil och ser till att den kommer till användning på nytt. 
När du säljer mobilen till PhoneHero får du enkelt betalt med Swish. Vill ditt företag sälja mobiler så får ni ordentliga underlag till bokföringen och ert hållbarhetsarbete samt överföring av pengarna till bankgiro eller konto.

PhoneHero ❤️ Medveten Konsumtion

För att nå målet med cirkulär elektronik krävs samarbete och engagemang från alla håll. Organisationen Medveten Konsumtion arbetar med att förmedla kunskap kring konsumtionens påverkan på klimat och miljö. Den 24:e januari i år på "Circular electronics day" är vi med och sponsrar deras verksamhet. Vill du engagera dig i deras rörelse, boka en föreläsning eller bara få lite tips på hur du kan minska din miljöpåverkan? Titta gärna in på deras webbsidaGå med i vårt nyhetsbrev

Få nyheter, rabattkoder, erbjudanden och mycket mer. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.