Gratis frakt

Byta batteri iPhone 5S

Passar följande modeller: A1453, A1457, A1518, A1528, A1530, A1533


Apple iPhone 5S

Batteri är förbrukningsvara

När du använder din iPhone slits batteriets hälsa med tiden. Efter ca 2 år kan batteriets hälsa börja bli så pass försvagad att du tydligt märker av en sämre batteritid. Problemet med försvagad batterihälsa på iPhone 5S kan också visa sig genom att batteriprocenten börjar hoppa fram och tillbaka eller att mobilen oväntat stänger av sig. Du kan själv kontrollera din iPhones batterihälsa genom att gå in på inställningar och sedan batteri. Om det står "service" eller hälsan är under 85% börjar det bli dags att byta.

Byta batteri går snabbt och är billigt

Vi har alltid gott om batterier i lager. Batteribytet tar oftast inte mer än 10-15 minuter. I en del av våra butiker kan du boka tid för att vara säker på att vi ska kunna utföra bytet av ditt dåliga batteri medan du väntar.

Till iPhone 5S använder vi enbart tredjepartstillverkade batterier av mycket hög kvalitet som har samma kapacitet som ett riktigt original-batteri.


Pris för byte av batteri på iPhone 5S

Byte batteri 399 kr Laga nu

Förbered din iPhone för batteribyte

När du ska byta batteri är det alltid bra om din mobil kan vara uppladdad så den startar och att du kan telefonens lösenkod om någon sådan är inställd. Till vissa modeller (iPhone 6s och senare) har vi Apple originalbatterier och då är det ytterligare några saker du behöver tänkta på. Läs mer här om hur du förbereder din iPhone för byte av batteri.

Optimera inställningar för batteritid

Se till att din iPhone är uppdaterad till senaste mjukvaran. Testa minska ljusstyrkan och ha alltid Wifi påslaget på din iPhone. Wifi drar mindre ström än anslutning via mobilnätet. Kolla även under inställningar->batteri så det inte är någon specifik app på din iPhone som drar extra mycket ström.

iPhone 5S batteritid vid kyla

Optimal temperatur för li-ion batterier är rumstemperatur. Vid värme eller kyla presterar batteriet annorlunda än normalt och batteriet kan också slitas ut i förtid vid framförallt värme. När det blir kallt ute sjunker spänningen som batteriet levererar vilket kan leda till att din iPhone 5S stängs av eller startar om oväntat. Om batteriet har börjat bli dåligt kan detta problem komma redan vid ett fåtal minusgrader. Det du själv kan göra för att undvika omstarter och avstängningar är att försöka hålla telefonen varm genom att förvara den tätt inpå kroppen och hålla batteriet så fulladdat som möjligt. Om problemen blir för stora så kom in till oss så kan vi göra ett snabbt och prisvärt byte av batteriet på din iPhone 5S.


Visa alla reparationer för iPhone 5S

Gå med i vårt nyhetsbrev

Få nyheter, rabattkoder, erbjudanden och mycket mer. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.